Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

DestaquesDia a Dia

Chocolate: alimento se tornou item de bem-estar

Além de ter um sabor maravilhoso, quando consumido de forma equilibrada, o chocolate pode proporcionar diversos benefícios como combate ao estresse, melhora no raciocínio e até no humor. Seja no formato de barra, bombons ou como ingrediente em uma receita, esse alimento está sempre presente no dia a dia da maioria dos brasileiros.

Em 2021, o chocolate fez parte das compras de 88,3% dos lares brasileiros, informa a Kantar, líder em dados, insights e consultoria. Segundo o levantamento, no ano passado, o brasileiro gastou em média R$ 89,32 com chocolate – uma variação de 10,6% em relação a 2020.

O consumo do produto está aliado ao bem-estar e relaxamento graças ao triptofano presente no cacau – nutriente que compõe a serotonina, neurotransmissor da felicidade. Rico em flavonoides, o doce também tem o poder de aliviar a ansiedade, mas deve ser ingerido com equilíbrio.

A nutricionista Tássia Morais, docente do curso de Nutrição da Estácio, orienta para um consumo consciente do chocolate, a começar pela escolha do produto. Ao analisar o rótulo, alerta a especialista, o consumidor pode levar para casa um alimento com melhores propriedades nutricionais.

“O ideal é que as pessoas busquem um chocolate com percentual acima de 70% de cacau, dando preferência ao chocolate preto e evitando o chocolate branco, que é feito com a manteiga de cacau, a parte mais gordurosa do fruto. Quanto mais amargo o chocolate, menor é a concentração de açúcares, o que é um indicador importante de qualidade nutricional do alimento”, reforça a especialista.

Com informações da assessoria

Deixe um comentário

O seu endereço de e-mail não será publicado. Campos obrigatórios são marcados com *